Normal_horecatalentachterhoek-teamrocvantwente
Op woensdag 9 maart was de jaarlijkse Horeca Talentendag Achterhoek in de Dru-fabriek in Ulft. Tijdens de wedstrijden voor jonge koks en gastheren/gastvrouwen in opleiding streden ruim 40 studenten van ROC Rijn IJssel, Aventus, Graafschap College en ROC van Twente tegen elkaar om de titel ‘Horecatalent van de Achterhoek 2016’. ROC van Twente nam maar liefst 9 prijzen mee naar Twente, waaronder de Beste ROC Bokaal.
Prijzen
De studenten van ROC van Twente hebben de volgende prijzen gewonnen tijdens de vakwedstrijden:
 
  • 2e prijs Gastheer/-vrouw, niveau 2

Simon Hendriks uit Hengelo, werkzaam bij Stravinsky in Hengelo

  • 1e prijs Gastheer/-vrouw, niveau 3
Ruben Arends uit Lattrop-Breklenkamp, werkzaam bij Droste’s in Tubbergen
  • 3e prijs Gastheer/-vrouw, niveau 3
Kiki Bult uit Nijverdal, werkzaam bij Landgoed de Holtweijde in Lattrop
  •  2e prijs Kok, niveau 2
Britt Udink uit Markelo, werkzaam bij Sandton IJsselhotel in Deventer
  • 3e prijs Kok, niveau 2
Mauro Ena uit Enschede, werkzaam bij Restaurant de Hanninkshof in Usselo
  • 1e prijs Kok, niveau 3
Bart Leussink uit Ruurlo, werkzaam bij Villa Ruimzicht in Doetinchem
  • 3e prijs Kok, niveau 3
Dustin Pruim uit Enschede, werkzaam bij Bistro De Broeierd in Enschede
  • Aanmoedigingsprijs 
Luuk Busschers (Kok niveau 3) uit Bentelo, werkzaam bij Bi’j de Watermölle in Haaksbergen
 
Studenten van ROC van Twente gingen met de meeste prijzen aan de haal. Dit betekende ook dat de prijs voor beste ROC, voor de derde keer op rij, mee naar Twente ging. Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van de verschillende horeca-opleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. 
 
Workshops en masterclasses
Naast de vakwedstrijden was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendag. De gehele dag stond voor studenten in het teken van leren en vermaak. Er werden verschillende masterclasses en workshops verzorgd door professionals uit het vak, bijvoorbeeld een workshop door hotelier Willem Reimers, bekend van Herrie in het Hotel en Mijn Tent is Top. Ook waren er ook workshops waarbij de studenten daadwerkelijk zelf aan de slag konden. Van het fileren van plat- en rondvissen tot het branden van koffie. Er was voor elk wat wils.